Øltyper

Måske har du været kendt for at nyde en pint eller to, men ‘fess up: Mellem alt det Guinness og rød ale, ved du, hvad du virkelig er imbibing?

Det er rigtigt, at medmindre du er en videnskabsmand, hjemmebrygger eller bryggeri aficionado, kan det være forvirrende at pakke dit hoved omkring de forskellige ølsorter – især da de alle er lavet af vand, maltet byg, gær og humle. For det meste kan øl opdeles i to hovedkategorier.

De fleste øl er enten ales eller lagers. Ales, der stammer fra England, fremstilles ved at brygge en topfermenterende gær (en svamp der vokser øverst i fermentationsbeholderen) ved stuetemperatur. De har masser af humle og malt, hvilket giver dem en mere karakteristisk bitter smag og mørkere farve. Sorter af ale omfatter:

Indien Pale Ale: En meget hoppy (læs: bitter) bryg.
Hefeweizen: En ufiltreret hvedeøl.
Irsk rød ale: Det brændte bygindhold skaber en signatur rød farve og teagtig smag.
Porter: En mørk ale i London-stil lavet med ristede malts.
Stout: Den mørkeste og tungeste af øl, fyldt med ristede smagsoplevelser som chokolade, kaffe, havregryn eller fløde.
I modsætning til ales er lagre, der stammer fra Centraleuropa, skabt, når undergæringsgæren koldbrygges ved lave temperaturer (mellem 45 ° F og 57 ° F) i lange perioder. De har tendens til at være lysere i farve og mild- og frugtsmaket. Varianter af lager omfatter:

Pilsner: En lys gul lager med en bitter, hoppy smag.
Amerikansk lys øl: En udvandet version af pilsner, der er lavere i kalorier (og i smag).
Bock: En stærk lager, der brygges i ekstra måneder og har en robust maltkarakteristik.
Märzen: En kobberfarvet, højt alkoholholdig øl med en smagfuld smag, fuld krop og tør finish.